Απλήρωτοι 3 χρόνια οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης

Απλήρωτοι 3 χρόνια οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 10714/08.02.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Η υπομονή των εκπαιδευτικών των δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης έχει ήδη εξαντληθεί. Τρία χρόνια είναι απλήρωτοι οι 2.000 ωρομίσθιοι καθηγητές, καθώς από το 2008 καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων. Το γεγονός αυτό προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των ιδίων και των οικογενειών τους, που βλέπουν το μέλλον να είναι δυσοίωνο και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η οφειλή σε κάθε εργαζόμενο υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 5.000 ευρώ και η επίσπευση των πληρωμών κρίνεται αναγκαία.

Ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τον οποίο κατήργησε το αρμόδιο Υπουργείο και οι οικονομικές υποχρεώσεις που πήγαζαν από αυτόν, μεταφέρονται τώρα στο Υπουργείο Παιδείας. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, κάνουν καθημερινές προσπάθειες και ανταποκρίνονται στο εκπαιδευτικό τους έργο, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν την κατάλληλη κατάρτιση. Επιτέλους, οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να τακτοποιήσει άμεσα τις οικονομικές εκκρεμότητές του έναντι των εκπαιδευτικών των δημόσιων ΙΕΚ, να επισπεύσει την καταβολή των δεδουλευμένων, έτσι ώστε τα άτομα αυτά να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν από αυτή την καθυστέρηση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να καταβάλει τα δεδουλευμένα 3 ετών στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου